Pred/Azathioprine and urine infection

New Topic Post Reply Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> ]

Regular Member

Date Joined Feb 2009
Total Posts : 402
   Posted 6/13/2009 11:02 AM (GMT -6)   
Ever since I've gone back to the high dose of Pred and starting taking Azathioprine aswell I seem to have a constant urine infection, its not particularly bothersome except I need to go more often than usual, and I have lost a very small amount of blood as well. I mentioned it to my GP a couple of weeks ago and she said it could be the Azathioprine but thats not a side effect I've ever heard of associated with either Pred or Aza. I had been using OTC Cystitis meds a couple of days before visiting the GP so when she told me to take a urine sample it came back clear. But now the cloudy urine has returned and I am getting bloody discharge too which is unpleasant.
I realise this may be a completely unrelated topic to UC but I just wondered your thoughts considering my GP mentioned it could be a side effect to the meds.
22 year old female, from the UK. Diagnosed with Ulcerative Proctitis Jan '08. Hospitalised Jan '09 for 3 days IV Hydrocortisone - had no effect! Hospitalised Feb '09 for 7 days (5 days - IV Hydrocortisone)
Currently taking daily: 
20mg Prednisolone tablets, 100mg Azathioprine (started taking 11th May),1g Acetarsol suppository every other night, 1g Mesalazine granules x 2 
Motilium (anti sickness), 1.5mg Zopiclone (taken when needed for sleeping), 10mg Citalopram (anti-anxiety/depression), Probiotic Multivitamins 

New Topic Post Reply Printable Version
Forum Information
Currently it is Saturday, March 24, 2018 3:48 PM (GMT -6)
There are a total of 2,943,545 posts in 322,962 threads.
View Active Threads

Who's Online
This forum has 161331 registered members. Please welcome our newest member, mcbessell.
243 Guest(s), 10 Registered Member(s) are currently online.  Details
Froggy88, acarined, Scaredy Cat, Girlie, tonyaraven, owleyes, garyi, napoleon dynamite, sunnys80, CAdogsRus